02 березня 2021 року в Остерській міській раді під керівництвом міського голови Леоніда МИСЛИВЦЯ, за участю заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірини КУРАН та Володимира ПОНОМАРЕНКА, дільничних офіцерів поліції ГЛАМАЗДИ Артема та ПАСЬ Артема, представників Козелецького управління Головного управління Держпродспоживслужби Петра ПРИХОДЬОНА та Сергія ПЕТРЕНКА, власника ТОВ «Остерський ринок» Володимира БОРОДАВКА та місцевих підприємців Наталії ВОРОНИ і Вікторії БАРАНОВОЇ відбулася нарада з питання ліквідації та запобігання виникнення стихійної та несанкціонованої торгівлі на території міста Остер.

               Протягом тривалого часу до Остерської міської ради, органів Національної поліції та на урядову «гарячу» лінію надходила значна кількість звернень та скарг як громадян, так і місцевих підприємців щодо несанкціонованої, стихійної торгівлі біля місцевого базару, що і стало однією з передумов проведення вищезазначеної наради, в ході якої міським головою було наголошено на нагальності вирішення зазначеного питання.

               Акцентувалася увага присутніх і на основних проблемах, які виникають від несанкціонованої торгівлі, а саме засмічення та порушення санітарних норм.

             Попередні рейди щодо перевірки дотримання правил торгівлі виявилися короткотерміновими та недієвими. Леонід МИСЛИВЕЦЬ наголосив на необхідності посилення контролю щодо стихійної торгівлі, забезпечення оперативного реагування на скарги мешканців, проведення чергової роз'яснювальної роботи з порушниками про недопустимість несанкціонованої торгівлі та забезпечення її ліквідації. «Ми маємо досягти цивілізованих методів торгівлі, комфортних і безпечних як для продавців, так і для покупців», - зазначив міський голова.

              На завершення наради Леонід МИСЛИВЕЦЬ дав доручення відповідним структурним підрозділам і службам щодо напрацювання спільного плану заходів з термінового вирішення проблемних питань стихійної торгівлі у м.Остер.