Декларування доходів отриманих громадянам, які одноосібно обробляли

у 2020 році земельні ділянки понад 2 га

         Оподаткування доходів фізичних осіб регламентується розділом ІV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі –Кодексу), відповідно до вимог п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст.165 Кодексу податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати громадянам, які одноосібно обробляли власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та отримували доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції.

      Відповідно до вимог Кодексу доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена фізичною особою на власних земельних ділянках площею понад 2 га, підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб (за ставкою 18%) та військовим збором (за ставкою 1,5%) з таких доходів (п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 Кодексу).

        Нагадуємо, граничний строк подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік для громадян, які відповідно до розділу IV Кодексу зобов’язані подати податкову декларацію –30.04.2021 року включно. Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, мають бути сплачені до 01 серпня 2021 року.

          Додатково повідомляємо, що фізичні особи які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) понад 2 га та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції мають право здійснювати таку діяльність зареєструвавшись суб’єктами господарювання - фізичними особами підприємцями, зі сплатою відповідних податків і зборів до бюджету, та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до відповідних цільових фондів

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»