Фото без опису По всій території Чернігівської області склалася найважча ситуація з кількістю хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом  SAPS-CoV-2 від початку пандемії. В лікарнях не вистачає ліжко-місць для хворих та медичного персоналу для їх обслуговування.

       Для того, щоб контролювати дотримання громадянами вимог карантину в громаді, поліця розпочинає рейди. До складу груп входитимуть представники поліції,  Козелецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби та Остерської міської ради.

       На сьогодні найголовніше зменшити навантаження на лікарні та кількість

захворювання населення!

       Звертаємося до всіх жителів Остерської громади дотримуватися карантинних вимог: при можливості залишатися вдома, зменшити спілкування з іншими людьми! Це дасть змогу хворим пролікуватися в лікарнях і не заразити інших!

                   Ті громадяни, які відмовлятимуться надівати захисні маски в громадських місцях при зауваженні поліцейських, будуть штрафуватися на суму від 170 до 255 гривень при складанні адміністративних постанов.

         Ті громадяни, які умисно порушуватимуть карантинні вимоги, будуть нести адміністративну відповідальність. Поліцейські складатимуть на них протоколи за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме за: "Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігєнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства...,- тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( від 17 тис. грн до 34 тис. грн) і на посадових осіб від двох до десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( від 34 тис. грн до 170 тис. грн)".

ЗАЛИШАЙТЕСЯ ВДОМА ТА ПІКЛУЙТЕСЯ ПРО ЗДОРОВ`Я ОДНЕ ОДНОГО!

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА БЛИЗЬКИХ!