Фото без опису                      У І кварталі Козелецькою районною філією ОЦЗ працевлаштовано 73 безробітних.

                Вже понад рік Україна живе в умовах пандемії. Коронакриза кардинально змінила ринок праці: відбулося стрімке збільшення чисельності безробітних та суттєве скорочення кількості вакансій. Але допомога служби зайнятості шукачам роботи і роботодавцям не зупинялась навіть в часи жорсткого карантину.

                   Так, протягом І кварталу 2021 року лави безробітних в районі поповнили 217 громадян, що на 25,4% більше, ніж за відповідний період торік. Всього ж на обліку в службі зайнятості перебували та отримували послуги 669 безробітних.

             До активних програм сприяння зайнятості протягом січня-березня 2021 року залучено 99 безробітних. Зокрема, 73 особи працевлаштовано. Крім того, 8 безробітних залучено до тимчасової зайнятості та 18 - охоплено професійним навчанням.

                        Протягом І кварталу в базі вакансій обласної служби зайнятості були наявними майже 182 пропозицій роботи, а це майже на 38% менше, ніж за цей період торік.

                        Станом на 1 квітня 2021 року в районі налічувалось майже 440 офіційно зареєстрованих безробітних, що на 21% більше, ніж на цю дату торік. Водночас роботодавці потребували 44 працівників. Тож на кожне вільне робоче місце претендувало 10 осіб (рік тому було 9).