Фото без описуФото без описуФото без опису

             Згідно плану роботи Остерської міської ради, 27 травня були проведені загальні збори громадян села Крехаїв. В роботі даного заходу взяли участь: Остерський міський голова Леонід МИСЛИВЕЦЬ, секретар Остерської міської ради Тетяна БАРДАЧЕНКО, начальник загально-господарського відділу Остерської міської ради Наталія ПЕНСЬКА.

            На проведення даного заходу були запрошені також керівники ФГ «ПРОДОВОЛЬЧА ГРУПА «АГРОДАР» Сергій КВІТКА та ТОВ «Зерногруп Агро» Борис ПИСАРЕНКО. На зібранні були присутні депутат Остерської міської ради по виборчому округу №8 Петро МУЗИЧЕНКО, а також керівники установ і організацій, які функціонують на території села Крехаїв.

            В цей весняний сонячний день на території села працювала виїзна торгівля, то сільчани із задоволенням йшли до сільського клубу, аби поспілкуватись із керівництвом Остерської громади та гостями. Загалом на загальних зборах громадян були присутні до 30 жителів села.

           Староста села Крехаїв Дмитро УС прозвітував перед односельцями про проведену роботу протягом минулого року, а також ознайомив всіх присутніх і гостей про намічені конкретні плани на найближчий час.

           Зі звіту Дмитра Миколайовича відчувалося, що керівник на своєму місті, переймається проблемами села, власними силами старається вирішувати багато проблем. Людина, яка всім серцем і душею хвилюється за своє село, за людей, повністю віддається своїй роботі. І болючими питаннями для нього сьогодні, як керівника, є благоустрій населеного пункту, прибирання території, заключення договорів на вивіз сміття, капітальний ремонт дороги на центральній вулиці, грейдерування та підсипка грунтових доріг, посипання доріг взимку, підвищення орендної плати за оренду паїв, розорювання доріг та прибережних смуг, а також контрольоване використання ядохімікатів і мінеральних добрив сільськогосподарськими підприємствами, які працюють на даній території та багато інших питань.

           Чимало запитань від жителів надійшло і до міського голови. Леонід Олександрович у своєму виступі, перш за все, звернув увагу на роботу, яка ведеться міською радою в напрямку збереження тієї інфраструктури, яка була в Крехаївській сільській раді до приєднання до Остерської територіальної громади з метою збереження всіх функціонуючих закладів.

          Також повідомив про необхідність проведення інвентаризації всіх земель з метою наповнення міського бюджету, а також переговорів з місцевими сільгоспвиробниками стосовно підвищення орендної плати за землю.

          Зупинився міський голова і на питаннях реформування медичної галузі та покращення медичного обслуговування населення громади. Розповів про підписаний меморандум про співпрацю з Козелецьким Центром первинної медико-санітарної допомоги на обслуговування населення Остерської громади.

        У виступі відмічалося, що не менш важливим є питання забезпечення функціонування Остерської міської лікарні. З цією метою розробляється програма реконструкції котельні з метою переходу на індивідуальне опалення. Планується також закупівля рентгенапарату та ендоскопу, а також обладнання відповідного кабінету.

          Важливим питанням на сьогодні, над яким працює міська рада, є оформлення громадського пасовища для забезпечення випасу худоби, яку утримують місцеві жителі.

           Захід пройшов насичено і цікаво, тому що дуже активно обговорювали проблемні питання жителі села. Найактивнішими учасниками були ПЕТРУСЬ Марія Василівна, ПІНЧУК Світлана Михайлівна, ПАВЛИК Надія Іванівна, ІЛЛЄНКО Олексій Петрович, МОКРА Світлана Іванівна, ТАВЛУЙ Анатолій Миколайович та інші.

          Цікаво було послухати інформацію ПЕТРУСЬ Оксани Михайлівни про можливість створення на території села благодійного фонду жителів Крехаєва, для подальшого отримання грантів з метою соціально-економічного розвитку села в майбутньому. До цього питання прислухався староста села, пообіцяв його досконало вивчити та проаналізувати.

           На всі порушені на зборах громадян питання, Остерським міським головою Леонідом МИСЛИВЦЕМ і старостою села Крехаїв Дмитром УСОМ було надано вичерпні відповіді, а ті, які потребують часу для розгляду та виконання, узагальнені для подальшого їх вирішення.