25 років тому, Верховна Рада України від імені українського народу, прийняла Основний Закон держави. Конституція увійшла в наше життя як головний гарант державності і демократії, незалежності і соборності України.

Сьогодні наша країна проходить неймовірні випробування, які вимагають від нас мужності і мудрості. Але, незмінним залишається те, що задекларовано в головному законі країни: Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

З нагоди свята у місті Остер провели урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку.

З прийдешнім святом жителів громади привітав Остерський міський голова Леонід Мисливець, наголосивши:

«Конституція України – це головний оберіг державності й демократії, гарант соборності нашої країни. Її прийняття назавжди закарбувало бажання українців жити у власній незалежній державі.  Будуючи майбутнє нашої Батьківщини, ми маємо  пам’ятати про це.

Україна розпочинається з кожного з нас. І нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку кожної людини, де панували б гуманізм, демократія, право, закон і справедливість – все те, що декларує і гарантує нам Основний Закон країни» .

За проявлену ініціативу і старанність, особисту дисциплінованість, сумлінне виконання професійних обов"язків, досягнення високих результатів у службовій діяльності та з нагоди Дня пожежної охорони та Дня Конституції України міський голова нагородив почесними грамотами:

  • Пасічного Анатолія Дмитровича
  • Красного Леоніда Івановича
  • Габель Андрія Ернівовича
  • Кравченка Віктора Івановича.                                                                                           

Також вручив почесну грамоту викладачу Остерського колежду будівництва та дизайну Віктору Кулику за вагомий особистий внесок у справу навчання і виховання студентської молоді та з нагоди 70-річчя від дня народження.

Святкову атмосферу заходу доповнив концерт, організатором якого був Остерський міський будинок культури, участь в якому взяли вихованці Остерської музичної школи, учні Остерської гімназії та ЗОШ І-ІІІ ст.. ім.Збанацького та танцювальний колектив «Шарм» Остерського будинку творчості дітей та юнацтва.