В умовах дефіциту якісних вакансій та гострої конкуренції на ринку праці все більшої уваги набувають  громадські роботи — один із напрямків активної політики зайнятості населення.

Організації громадських робіт фахівцями Козелецької районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості приділяється велика увага. У центрі зайнятості спільно з органами влади і роботодавцями проводяться заходи щодо сприяння тимчасовій зайнятості безробітних осіб з метою додаткового стимулювання мотивації їх до праці.

З метою вирішення проблеми зайнятості безробітних, які проживають на території міста, у червні  2021 року було укладено договір на проведення громадських робіт між Козелецькою районною філією та Остерською міською радою. 

Протягом червня поточного року за сприяння служби зайнятості залучено до участі у громадських роботах 18 безробітних осіб. Безробітні працювали підсобними робітниками з благоустрою на території міської ради. Всі ці роботи мають суспільно корисний характер і відповідають потребам громади.

При спілкуванні голова міської ради Леонід Мисливець висловив слова вдячності фахівцям служби зайнятості за плідну співпрацю та відмітив користь і важливість оплачуваних громадських робіт для громади міської ради.

Задоволені і самі безробітні, маючи тимчасову зайнятість та додатковий заробіток, відчуваючи себе частиною колективу.

Служба зайнятості і надалі продовжуватиме співпрацю з місцевими органами влади з метою благополуччя кожної людини, яка сподівається на допомогу у вирішенні питання щодо працевлаштування.

За інформацією Козелецької районної філії

Чернігівського обласного центру зайнятості