Фото без описуЗа ініціативи голови Чернігівської ОДА Анни Коваленко  5 липня 2021 року в обласному центрі відбувся антикорупційний форум, участь у якому взяли керівники органів місцевого самоврядування, очільники профільних силових структур, представники громадськості та засобів масової інформації.

Серед спікерів — представники Національного агентства з питань запобігання корупції та Національного антикорупційного бюро, правоохоронних органів та силових структур місцевого рівня.

У форматі «запитання-відповідь» голови територіальних громад Чернігівщини та очільники РДА могли проконсультуватися з профільними фахівцями, а громадські активісти та журналісти — подискутувати на гострі теми.

Представники центрального апарату Національного агентства з питань запобігання корупції та Національного антикорупційного бюро доповіли учасникам форуму про роль керівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, очільників підприємств і організацій у протидії корупції та ознайомили присутніх із функціями НАЗК та НАБУ із розслідування злочинів, вчинених посадовими особами місцевого самоврядування та державними службовцями.

Присутніх керівників територіальних громад та райдержадміністрацій цікавило питання законності управління земельними ресурсами, в тому числі їх продаж та здача в оренду. Це питання на часі у зв’язку з відкриттям цього місяця ринку землі.

Представники НАЗК поінформували про найбільш розповсюджені корупційні схеми з використанням земель державної і комунальної власності та негативні наслідки, до яких призводять корупційні зловживання у сфері земельних відносин.

В ході обговорення порушених на форумі питань боротьби з корупцією представники обласної прокуратури, Головного управління Національної поліції, Управління Служби безпеки України в Чернігівській області, обласного Управління стратегічних розслідувань окреслили стан роботи та проблемні питання запобігання корупції у сфері екології, лісових ресурсів, податків та митної справи.

Після закінчення форуму його учасники мали змогу поспілкуватися у неформальній обстановці.