В ніч з 6 на 7 липня відзначається свято Івана Купала – традиційне дійство, яке має давні корені. За народними переказами саме у купальську ніч на коротку мить розквітає папороть. А той, хто знайде її квітку, буде щасливим.
Ось і в Остерській громаді є добра традиція – святкувати Івана Купала. І хоча свято припадає на 7 липня,  у селах Волевачі та Одинці 10 липня  відбулося чудове, гармонійне та напрочуд веселе свято Івана Купала. Бажаючих подивитись на святкування було чимало. Люди змогли помилуватись виступами творчих колективів Любечанинівського сільського будинку культури та Остерського міського будинку культури, відпочити від буденних турбот та повеселитись на чудовому святі.

У заходах взяв участь Остерський міський голова Леонід Мисливець,  секретар міської ради Тетяна Бардаченко та староста сіл Одинці, Волевачі, Бабарики, Кошани - Олександр Клепець, які привітали мешканців  з цим чудовим святом, побажавши всім присутнім, за старою легендою, в Купальську ніч знайти цвіт папороті та бути щасливими.

Свято Купала вдалося на славу, а відродження прадавніх традицій потішило душу всіх учасників заходу.