1. Резюме – чітке, лаконічне, без граматичних помилок. Про все – коротко й по суті. Розмісти його на сайті служби зайнятості, кар’єрний радник допоможе. Якщо ж резюме ще не готове, створи його разом зі спеціалістом служби зайнятості!

2. Разом із вашим кар’єрним радником складіть індивідуальний план працевлаштування. Продумати крок за кроком - це вже пів справи.

3. Ранок починай із руханки/вівсянки/кави та перегляду свіжих вакансій. У базі даних служби зайнятості пропозиції оновлюються щодня.

4. Надсилаючи резюме, попрацюй над супровідним листом. Пам’ятай, що це не копія твого CV.  Дай відповідь на два запитання: чому саме ця компанія з-поміж сотні інших і чому саме з тобою почнеться новий відлік успіху та визнання:-).

5. Пам’ятай про психологічну готовність до співбесіди з рекрутером. Продумай до дрібниць свій образ і вітальну промову. Ну…і подумки дай відповідь на питання «Ким я бачу себе через 10 років?»

6. Зважаючи на карантинні обмеження, продумай варіант проведення співбесіди онлайн. Суть та сама, плюс додатковий бонус: одразу ж після співбесіди можна погладити кота або співати на всю улюблену пісню. Ти ж бо вдома, а вдома і стіни допомагають.

7. Поки шукаєш роботу, не втрачай час надаремно. Сотні, а то й тисячі онлайн-курсів та вебінарів доступні тут і зараз. А це – додатковий бонус при працевлаштуванні. Англійська, німецька, основи копірайтингу – обирай сам, що тобі до душі.

8. Про те, що ти шукаєш роботу мають знати всі: друзі, родичі, колишні колеги і навіть сусідка тітка Галя. Метод «сарафанного радіо» подекуди працює краще і швидше. Хтозна, звідки буде твоя наступна пропозиція роботи.

9. Відвідуй онлайн-ярмарки вакансій, які проводять спеціалісти служби зайнятості. Цей метод працевлаштування працює чітко, як годинник. Ти можеш одразу на власні очі побачити майбутнього роботодавця та почути про роботу “зсередини” від майбутніх колег.

10. Пам’ятай про те, що працевлаштування має бути  офіційним. Зарплата в конверті - це точно не плюс, а мінус. Якщо ж вагаєшся чи маєш певні питання щодо трудових прав - звернися по консультацію до фахівця служби.

І насамкінець: пошук роботи - це не завжди так швидко, як хочеться. Не опускай руки після першої відмови! Рішучість, оптимізм, позитивне ставлення до життя скажуть про тебе не так мало майбутньому роботодавцеві.

Успіхів!