27 липня в Одесі відкрився XVІ Український муніципальний форум. Його щорічно організовує  Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціації міст України».

Цей традиційний захід є майданчиком для діалогу та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем життєдіяльності територіальних громад.

Програма Форуму передбачає три тематичні дні.

27 липня - День місцевої демократії та відкритого врядування: від діалогу до сталого партнерства

Протягом дня учасники обговорять актуальні питання, пов'язані з відкритим врядуванням та інноваціями демократичного розвитку для вдосконалення участі громадян, сприяння та захисту прав людини на місцевому рівні, а також більш широкому представництву та підтримці жінок у політиці.

28 липня – День енергоефективності

У цей день відбудеться дискусія з питань ефективного використання енергії та впливу на довкілля, учасникам будуть презентовані інструменти енергоменеджменту для громад тощо. Також буде обговорено стан реалізації Меморандуму між Урядом та міськими головами щодо вирішення системних проблем теплоенергетики та водопостачання.

 29 липня – День діалогу: сталий місцевий соціально-економічний розвиток

Діалог голів громад з представниками уряду та парламентарями буде присвячено подальшим крокам з реформування місцевого самоврядування, бюджетному забезпеченню нових повноважень та компетенцій, секторальним реформам та місцевому економічному розвитку. Очікується, що учасники приймуть звернення  до центральної влади з пропозиціями щодо вирішення проблемних питань життєдіяльності громад.

Серед учасників Форуму й 17 представників органів місцевого самоврядування від Чернігівщини: голови громад-членів АМУ, їх заступники, секретарі рад, а також виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення АМУ Михайло Литвин.

Закордонні гості Форуму - Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, депутатка Європарламенту  Віола фон Крамон-Таубадель, а також представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування з інших країн, міжнародні експерти.

 Долучитися до Форуму може кожен! Трансляція за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=D3BAojrqbG8 

Чернігівське РВ АМУ

Офіс реформ у Чернігівській області