День незалежності України – це найбільше національне свято. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців.

З нагоди 30–річчя незалежності України в Остерській громаді відбулась низка урочистих заходів.

Розпочалось святкування головного державного свята 21 серпня з виставки дитячих робіт декоративно-ужиткового мистецтва.

Після цього основне дійство перемістилося на центральну вулицю міста, де жителі та гості міста могли насолодитися концертною програмою закладів культури та освіти Остерської громади.

З вітальним словом перед громадою виступили міський голова Леонід Мисливець, народний депутат України Борис Приходько та Кіптівський сільський голова Володимир Кучма.

 «День Державного прапора  та  день Незалежності України - це не просто дати.  Це пам’ять про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність. Це дні, коли на карті світу з’явилася незалежна держава Україна із своїми державними символами. 

Пишаємося, що є громадянами великої європейської держави Україна, яка засвідчила усьому світу готовність найвищою ціною  боронити свободу, незалежність та демократію. Тому з нагоди 30-ї  річниці Незалежності бажаю усім міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту і нових звершень на благо рідного міста і процвітаючої України» - зазначив  у своєму виступі очільник Остерської громади Леонід Мисливець. 

Святковий настрій жителям та гостям громади подарували й артисти Чернігівського обласного муздрамтеатру імені Шевченка.

Святкування завершилися дискотекою просто неба та святковим салютом.

22 серпня в парку біля міського Будинку культури відбулося яскраве та різнобарвне свято «Холлі», яке подарувало море позитивних емоцій та яскравий настрій як дітям так і дорослим.

23 серпня в сквері біля пам"ятника Тарасу Шевченку відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та традиційно в рамках акції «Я – громадянин України» свої перші паспорти отримали юні жителі громади. 

Продовжилось святкування футбольним матчем між командами юних футболістів Остра та Крехаєва та спортивним святом «Тато, мама, я – спортивна сім"я», де учасники продемонстрували спритність, кмітливість, витривалість, швидкість, силу і вправність у дев'яти видах змагань.

24 серпня святкування головного свята країни продовжилось покладанням квітів до пам"ятного знаку воїнам, загиблим в АТО та до пам"ятника Тарасу Шевченку.

Також з вулиці Б.Хмельницького стартував велопробіг майбутніх першокласників та відбулися показові виступи картингістів Остерської СЮТ. А вже в міському парку жителі та гості міста могли познайомитись з роботою радіостанції Остерської СЮТ. 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності

загально-господарського відділу