Фото без опису

 

У День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 29 серпня в Остерському центральному парку біля пам'ятного знаку загиблих в АТО відбулись меморіальні заходи на честь полеглих воїнів.

Саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Разом із родинами захисників, які віддали життя за волю України, біля пам'ятного знаку зібрались Остерський міський голова Леонід Мисливець, секретар Остерської міської ради Тетяна Бардаченко, депутати міської ради, військовослужбовці, патріоти, духовенство, громадськість.

Учасники заходу поіменно згадали всіх загиблих воїнів, які віддали свої життя у війні на Сході України та знайшли останній прихисток у рідній землі, вшанували їх пам'ять, мужність та героїзм хвилиною мовчання, а також поклали квіти до пам'ятного знаку загиблих в АТО.