Сьогодні, 10 вересня 2021 року, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Остерської міської ради на позачерговому засіданні розглянула ряд важливих питань. 

Заслухавши інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Пономаренка про додаткові заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території громади, комісія вирішила посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, визначених для «зеленого» рівня епідемічної небезпеки. 

Не менш важливим в обговоренні стало питання роботи навчальних закладів громади та вакцинації освітян. Володимир Пономаренко наголосив на посиленні роз'яснювальної роботи серед працівників освіти та на підприємствах. Адже для них відсоток щеплених не лише додатковий захист, а ще й можливість працювати під час жорсткого карантину.

Також на комісії піднімалося питання забезпечення стабільної санітарно-епідемічної ситуації в громаді.

Володимир Пономаренко звернув увагу на важливості контролю дотримання вимог санітарного законодавства під час організації харчування та медичного забезпечення в закладах освіти та закладах соціального спрямування, наголосив на своєчасному проведенні постійного виробничого та періодичного лабораторного контролю за показниками безпечності та якості води в акредитованих лабораторіях та вказав на необхідності контролю за технічним станом об’єктів водопостачання та водовідведення, водопровідної та каналізаційної мереж.

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності

загально-господарського відділу