Фото без опису

21 вересня в Остерській громаді вшановують славетних ветеранів, усвідомлюючи неоціненний подвиг відважних героїв, які не дали загарбникам господарювати на рідній землі.

Цього дня, 78 років тому, наші воїни звільнили Чернігівщину та місто Остер від німецько-фашистських загарбників.

78-ту річницю визволення Чернігівщини від німецько-фашистських загарбників Остерська громада відзначила урочистими заходами  на території центрального міського парку та покладанням квітів до меморіалу загиблим воїнам Великої Вітчизняної війни.

В урочистих заходах взяли участь керівництво громади, працівники установ і організацій, ветерани війни та праці, представники громадських організацій, жителі і гості міста.

«Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні», - зазначила секретар Остерської міської ради Тетяна Бардаченко, звернувшись з промовою до присутніх.

Зі словами, сповненими болючими спогадами, також виступив голова Остерської районної ради ветеранів Віталій Нікітін.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв, полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна.

Безсмертний подвиг народу, воїнів-визволителів, їх безмежна віра в Перемогу, щира любов до рідної землі у роки тієї жорстокої війни вселяють впевненість в тому, що й в наші часи вже новими поколіннями будуть подолані всі труднощі на шляху розбудови оновленої, суверенної, демократичної держави - України, яка займе гідне місце серед світової спільноти.

Пам’ятаймо тих, хто боровся за нас, тих, хто ціною власного життя здобув перемогу. Вічна пам’ять героям!