Шановні співвітчизники!

Сьогодні ми відзначаємо пам’ятну дату — 77 річницю вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної території України.

Понад десять мільйонів українців загинули у найбільшому в історії людства військовому конфлікті – Другій світовій війні. А ті, що вижили, повернулися до зруйнованих міст та спалених сіл і відбудували їх. Українці ніколи не забудуть про цю трагічну сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним.

Вже через сім десятиліть нинішні захисники України, відважні та сміливі бійці, які у боротьбі з агресором відстоюють віками відвойовану незалежну і соборну державу, стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Адже для них найвищим законом буття є і залишається захист рідної України, її свободи і незалежності.

Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу, загинув на окупованій території, в таборах смерті, чиє життя обірвалося на шляху до Великої Перемоги.

Низько вклоняюся всім ветеранам, учасникам Другої світової за те, що не дали розтоптати і поставити на коліна Україну. Величезна подяка всім, хто витримав на своїх плечах весь тягар тих часів, а потім відбудував і підняв зі згарищ українські міста і села.

Шановні ветерани, дозвольте від усього серця побажати Вам миру, довгих років життя, затишку в родинах, Божого благословення! Хай кожен Ваш день буде сонячним та щасливим! Міцного Вам здоров’я, любові та уваги рідних. Бажаю Вам і надалі якнайдовше залишатися в строю та силою свого духу бути прикладом патріотизму для молодого покоління.

 

Леонід Мисливець, Остерський міський голова