Фото без опису

Про це 20 грудня на брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Так, за інформацією профільного Міністерства, упродовж останніх трьох днів коефіцієнт виявлення випадків інфікування в Чернігівській області не перевищує 20% Решта індикаторних показників вже давно відповідають нормам. Тож найближчими днями рішенням Комісії з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій Чернігівщину переведуть до «жовтого» рівня епіднебезпеки.

Відтак в області діятимуть обмеження, характерні для цього рівня. Бізнес, який працює в «жовтій зоні», має перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест у відвідувачів.

Громадяни, які не отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або не мають негативного тесту чи сертифіката про одужання, у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки не зможуть брати участь у проведенні масових заходів (це стосується культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних та інших заходів), відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни, скористатися послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, для них також будуть закриті бари, ресторани, кафе та інші заклади.

Водночас робота банків, автозаправних станцій, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у «жовтому» та «червоному» рівнях не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил – носіння маски та дотримання фізичної дистанції 1,5 м.

Нагадаємо: за час поширення в Україні епідемії коронавірусної інфекції Чернігівська область вдруге «полишає» «червону» карантинну зону.