20 грудня в Козелецькій дитячій бібліотеці відбувся  інтерактивний захід "Професія моєї мрії". Це спільний захід Козелецької районної філії Чернігівського ОЦЗ та дитячої районної бібліотеки. Захід приурочений до 31 річниці створення Державної служби зайнятості.Учасники заходу мали можливість переглянути виставку малюнків, книжкову виставку «Азбука професій» з ляльковими персонажами різних професій,  розгадували загадки про професії, обговорили малюнки призерів та лауреатів конкурсу  "Професія моєї мрії».

 В цьому році в конкурсі дитячого малюнку «Професія моєї мрії» взяли участь більше 100 дітей  молодшого шкільного віку, в тому числі дітей з інвалідністю та тих хто знаходиться на інклюзивному навчанні. В конкурсі прийняли участь також не тільки учні шкіл та гімназій, а також вихованці Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Козелецької селищної ради, Остерського будинку творчості дітей та юнацтва Остерської міської ради, Козелецького будинку творчості дітей та юнацтва Козелецької селищної ради, Деснянського ПНЗ ЦТДЮ.

Під час інтерактивного заходу діти взяли участь в майстер-класі «Знайомство з професією перукаря-візажиста» вчителя трудового навчання Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Козелецької селищної ради Світлани Дідовець. Юні учасники  із задоволенням створювали разом з майстром яскраві зачіски на манекені та участували в якості моделей. Також діти почули цікаву розповідь про сучасні тенденції в створені зачісок, поради по догляду за волоссям, побачили як можна швидко удосконалити свою зачіску без шкоди для волосся. В кінці заходу фахівець з профорієнтації Козелецького районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Вікторія Авраменко нагородила призерів та лауреатів конкурсу грамотами, вручила подарунки.

 Призерами конкурсу «Професія моєї мрії» стали:

 у віковій групі 6-7 років - Назар Карпенко,малюнок «Пілот гелікоптера» Остерський будинок творчості дітей та юнацтва, ІІ місце – Алексієнко Мілана, малюнок «Лікар» Козелецький ЗЗСО І-ІІІступенів№2, ІІІ місце - Карась Богдан, малюнок «Поліцейський»Козелецька гімназія №1, Пузирна Ірина, малюнок «Кухар» Прогресівська ЗОШ І-ІІІ ступенів,IV місце –Цірюк Анна, малюнок «Еколог» Козелецький будинок творчості дітей та юнацтва. Лауреати в цій віковій групі:Станєв Артем, малюнок «Поліцейський» Євминська ЗОШ І-ІІІступенів, Приліпко Ольга, малюнок «Художник» Козелецький будинок творчості дітей та юнацтва,Корольова Вікторія, малюнок «Співачка» Сираївська ЗОШ І-ІІІступенів, Яжук Рімма, малюнок «Дизайнер середовища» Деснянський ПНЗ ЦТДЮ;

у віковій віковій групі 8-11років: І - Білинська Анна, малюнок «Фотограф», Данівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, ІІ -Кожа Валерія,  малюнок «Балерина», Козелецький ЗЗСО І-ІІІступенів№3, ІІІ-Юрченко Денис , малюнок    «Військовий» Козелецький ЗЗСО І-ІІІступенів№2, IV місце – Дмитерко Марго, малюнок «Художник –мультиплікатор» Деснянський ПНЗ ЦТДЮ. Лауреатами в цій віковій групі стали: Масловська Анна, малюнок «Ветеринарний лікар» Прогресівська ЗОШ І-ІІІ ступенів,Корсунь Микола, малюнок «Тракторист», Адаменко Анастасія, малюнок «Пекар» Данівська ЗОШ І-ІІІступенів, Сукретна Вероніка, малюнок «Помічник судді» Козелецька гімназія №1,Курач Кароліна малюнок «Блогер» Остерський будинок творчості дітей та юнацтва,Шкрабуля Анна ,малюнок «Вчитель»Козелецький ЗЗСО І-ІІІступенів№3.

Також поза конкурсом вже не перший рік беруть участь вихованці Козелецького будинку творчості дітей та юнацтва, в цьому році свою майбутню  професію представили  вихованці гуртка «Декоративно-ужиткове мистецтво» (керівник Крокос Марія Олександрівна).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису