День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

Сьогодні, напередодні свята, біля пам?ятника Т.Г.Шевченку відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України, в яких взяли участь керівництво громади, представники трудових колективів та громадськість.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуПісля урочистого відкриття зборів до присутніх звернулась секретар міської ради Тетяна Бардаченко, яка привітала із знаменним для всіх українців святом – Днем Соборності України, закликала до єдності та порозуміння, до спрямування всіх зусиль на реалізацію завдань, спрямованих на покращення життя.

Фото без опису

Під час заходу були окреслені найважливіші віхи в історії нашої держави та названі знаменні постаті, що навічно вкарбувалися в життєву спадщину української нації.

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

Також учасники заходу та присутні, взявшись за руки, долучилися до патріотичного флешмобу "ланцюг Соборності",  продемонструвавши єдність  і прагнення українців до свободи.

Фото без описуФото без описуФото без описуПо завершенню урочистостей відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка.

Фото без описуФото без описуФото без опису