08 та 09 лютого 2022 року було продовжено проведення співбесід міського голови Леоніда МИСЛИВЦЯ з старостами сіл Остерської міської ради та керівниками сільськогосподарських підприємств, які обробляють земельні ділянки на відповідних територіях.

Цього разу участь у проведенні даного заходу взяли: староста сіл Пархимів, Котів Козей Сергій Миколайович та керівники сільськогосподарських підприємств, а саме:

 - ФГ «Хлібний лан» (Пушкар Микола Володимирович);

 - ТОВ «Лан - 2015» (Коваль Анатолій Анатолійович).

 Для проведення співбесіди та обговорення важливих питань також був запрошений  директор ПОСП «Колос» Макаренко Петро Михайлович.

Співбесіди були проведені на рівні діалогу міського голови Леоніда Мисливця із старостою та орендарями. З метою захисту прав жителів населених пунктів та громади в цілому були обговорені важливі проблемні питання сьогодення, де було враховано думку як місцевої влади, так і керівників сільськогосподарських підприємств.

Тому, для першочергового виконання пріоритетних завдань міської ради в напрямку використання землі та співпраці з сільськогосподарськими підприємствами було відмічено роботу над наповненням бюджету міської ради за рахунок підвищення орендної плати за землю сільськогосподарським та фермерським господарствам, які обробляють земельні ділянки на відповідних територіях, уклавши додаткові угоди з орендарями та подавши відповідні документи на сесію Остерської міської ради; забезпечення надходження  в повній мірі всіх податків і зборів згідно чинного законодавства; проведення інвентаризації землі з метою недопущення самозахвату земельних ділянок, а також використання не витребуваних часток (паїв);  не допущення розорювання пасовищ і сінокосів.

На зустрічі було відмічено про співпрацю та надання допомоги  сільськогосподарськими підприємствами в проведенні благоустрою територій  населених пунктів.

Фото без описуФото без описуФото без опису