27 квітня 2022 року під головуванням Остерського міського голови Леоніда Мисливця відбулося засідання виконавчого комітету Остерської міської ради.

          На порядок денний було винесено та розглянуто 4  питання.

          1. Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, в Остерській міській раді.

          2. Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Остерської міської ради від 15.04.2022 р. №04-18/VIII «Про виділення  кошторисних асигнувань на реалізацію Програми надання адресної одноразової грошової допомоги мешканцям, які зареєстровані та проживають на території Остерської об’єднаної територіальної громади, на 2018-2022 роки (зі змінами)».

          3. Про гуманітарну допомогу.

          4. Про створення комісії з приймання та оцінки матеріальних цінностей.

          В ході проведення засідання міський голова Леонід МИСЛИВЕЦЬ звернув увагу на роботу Центру надання адміністративних послуг щодо надання послуг в оформленні компенсаційних виплат внутрішньо-переміщеним особам та інших соціальних виплат в умовах воєнного стану, необхідності проведення робіт з благоустрою населених пунктів громади, прибирання та вивезення сміття, а також про торгівлю продуктами харчування приватними особами на території ринку.

          Також наголосив на продовження заборони торгівлі спиртними напоями на території Остерської територіальної громади та необхідності дотримання світломаскування в темну пору доби.