Шановна громадо, сьогодні, 22червня, Україна вшановує пам’ять жертв Другої світової війни.  
   81 рік тому, 22 червня 1941 року, розпочалася німецько-радянська війна, яка тривала до 8 травня 1945 року. Її  бойові дії стали одними з наймасовіших у воєнній історії XX століття. 
     Україна серед усіх республік колишнього Радянського Союзу зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення - близько 5 млн, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратили притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.
     Своєю хоробрістю, героїзмом і відвагою наші батьки та діди довели усьому світу, що Україна не скорилася і ніколи не скориться жодному загарбникові.
      У цей день ми згадуємо усіх українців, чиї життя обірвала Друга світова війна, віддаємо шану всім воїнам, трудівникам тилу, які відстояли рідну землю, пишаємося їх мужністю та героїзмом. Ми пам'ятаємо трагічні сторінки історії і сьогодні наш святий обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні.
      На жаль, сьогодні українцям доводиться знову в боях з підступним російським агресором відстоювати незалежність і територіальну цілісність своєї держави. Твердо вірю в нашу перемогу, бо ми захищаємо рідну українську землю, боронимо своє право обирати майбутнє й жити у вільній демократичній країні. 
     Ми низько схиляємо голови перед усіма загиблими в роки Другої світової й перед Героями сьогодення, які віддали і віддають свої життя за свободу, незалежність, територіальну цілісність України. Вічна і світла їм пам'ять!
  Слава Україні!Героям Слава!

       Міський голова, Леонід МИСЛИВЕЦЬ