Фото без опису

                                                                   

 

                                    ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ!

 

Відповідно до статті 18 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», статті 13 правил благоустрою м.Остер, затверджених рішенням сесії Остерської міської ради від 20.11.2013 року   прилегла територія повинна утримуватись,  згідно правил благоустрою.  А саме, тут необхідно виконувати комплекс заходів з благоустрою: прибирання сміття, чистка тротуарного покриття  від трави, бруду;  догляд за клумбами та газонами, утримування кущів та дерев у належному стані, своєчасний покіс трави, ліквідація карантинних бур’янів тощо.  

     В теплий період року особливі проблеми  створює трава, наприкінці літа  та восени – карантинні бур’яни.  Міська  рада ставить до відома   керівників установ, організацій, підприємств, власників об’єктів торгівлі, громадян або фізичних осіб   вчасно  викошувати  траву  і взагалі утримувати територію відповідно до правил благоустрою.

     Для всіх, хто не згодний з вимогами міської ради щодо об’ємів ділянки, яка повинна прибиратися, пояснюємо   що, прилегла  територія  - це  20 метрів від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування та до проїжджої частини.  Такі норми встановлені правилами благоустрою. Ігнорування правил благоустрою тягне за собою притягнення до адміністративної відповідальності та вагомого штрафу.

    Це стосується і громадян – мешканців приватних осель, прилегла  територія або в даному випадку - при дворова територія  в 20 м. від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці обов’язково повинна  утримуватись в належному стані.

     Зробимо нашу громаду чистішою!