Фото без опису

 

 

                                                  НЕ НЕХТУЙТЕ СИГНАЛОМ «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА»

 Остерська міська рада звертається до всіх власників торгівельних та розважальних закладів, керівників промислових та продуктових ринків, автостанцій з масовим перебуванням людей - про необхідність дотримання встановлених заходів безпеки під час оголошення повітряних тривог.

   Наголошуємо про необхідність термінового припинення роботи таких закладів та евакуації відвідувачів та пасажирів у безпечні місця (найпростіші укриття).

 

Нагадаємо, що робити, якщо ви почули сирену або ж отримали сигнал “Повітряна тривога” у мобільному додатку:

1. Увімкнути радіо чи телебачення, щоб прослухати термінове повідомлення про можливу надзвичайну ситуацію. Зазвичай інформація передається протягом п’яти хвилин після звукового сигналу (сирен);

2. Виконати ті рекомендації, які будуть озвучені під час звернення;

3. Постаратися сповістити про почуте рідних, сусідів, знайомих. За необхідності слід надати їм допомогу.

Повітряна тривога оголошуватиметься стільки разів, скільки цього вимагатиме ситуація! Точне місце, куди може влучити ракета, чи який населений пункт атакує літак, визначити важко.

Пам’ятайте! Сирена – це ваш друг, а не ворог. Попередження – це можливість бути готовим до небезпеки як фізично, так і морально.

   Ми живемо в такий час, коли нехтування сигналами тривоги вартує життя. Пролунав відповідний сигнал – всі відразу повинні покинути будівлю і пройти до найближчого укриття!

   Бережіть себе та своїх рідних!Перемога з кожним днем ближче!

   Нагадаємо, у м. Кременчук 27 червня 2022 року о 15:53 год внаслідок ракетного обстрілу сталося влучання в будівлю ТЦ «АМСТОР». Внаслідок обстрілу торгівельного центру загинуло 18 осіб (з яких 1 особа померла в лікарні). За медичною допомогою звернулася 61 особа, з них 26 було госпіталізовано до лікарні інтенсивного лікування.