Фото без опису

Наказом Генерального штабу Збройних Сил України від 06.07.2022 № 85 скасовано Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час для призовників, військовозобов’язаних та резервістів, для його доопрацювання з урахуванням змін до законодавчих актів, що регулюють питання переміщення громадян України в умовах правового режиму воєнного стану.

https://rada.info/upload/users_files/04061754/f814e5e336f6918bf51bbf2a4f14ac20.pdf

«Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобов?язань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України та військово-політичного керівництва держави», –  зазначив Головнокомандувач ЗСУ. 

Тому начальником Генерального штабу ЗСУ з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання.