Фото без опису

        Шановні жителі Остерської громади! Вітаю вас з державним святом – Днем Української державності!

     28 липня ми вперше відзначаємо День Української Державності – одне з найважливіших державних свят України. Зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності, в день хрещення Київської Русі-України. Українці починають відзначати День української державності лише сьогодні, та точкою відліку вважається рік заснування Києва.

      День Української Державності сприятиме утвердженню спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості та нівелюванню фейкових наративів з боку Російської Федерації як держави-агресора щодо історичних аспектів українського державотворення, що в свою чергу відповідатиме високим суспільним очікуванням та запиту на справедливість.
Історія українського державотворення засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира. У 988 році він прийняв християнство як державну монорелігію, що стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності. Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі–України – 28 липня – встановлено День Української Державності.

     Я твердо вірю в нашу перемогу, бо ми захищаємо рідну українську землю, боронимо своє право обирати майбутнє й жити у вільній демократичній країні. У цей день хочу закликати всіх разом формувати справедливу, вільну і незалежну, потужну і заможну державу. 

      Від щирого серця зичу всім нам перемоги над ворогом, мирного неба, добробуту й злагоди в родинах, звершення всіх намічених планів і задумів заради щасливого майбутнього нашої країни!
      Слава Україні!