Фото без опису

 

 

 

 

Вшанування Дня пам’яті захисників України

29 серпня Указом Президента України визначено як День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Саме в цей день ми схиляємо голови перед мужністю та патріотичним подвигом усіх, хто віддав своє життя за право України лишатися незмінною на карті світу. Не вмирає пам'ять про них, яку ми маємо плекати із вдячністю за можливість жити. Своїми грудьми вони закрили країну від ворожих «градів», і наш обов’язок перед ними - зробити все, щоб ці тисячні жертви не були марними.

З метою гідного вшанування героїзму і самопожертви воїнів, полеглих за суверенітет і територіальну цілісність України, біля пам’ятного знаку загиблим воїнам в АТО у міському парку відбувся урочистий мітинг та покладання квітів за участю керівництва та виконавчих органів Остерської міської ради, старост старостинських округів та сіл, установ та організацій, представників громадськості. 

Міський голова Леонід Мисливець звертаючись до присутніх, зазначив, що відважні українські воїни, зокрема і наші земляки, стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. Вічна пам'ять героям – нашим землякам Васюку Олегу Олександровичу, Грановському Андрію Олександровичу, Бригинцю Олександру Валентиновичу, Музиці Роману Петровичу, Савченку Юрію Борисовичу, Жайворонку Богдану Сергійовичу, Цуканову Олексію Миколайовичу, Лебедєву Олегу Олеговичу, Зарічанському Олегу Борисовичу, Серію Олександру Миколайовичу,  Кодрику Володимиру Анатолійовичу, Руденку Олександру Валерійовичу, Морозу Ігору Вадимовичу.

Участь у даному заході взяв Софін Олег – капітан Збройних Сил України, який вручив подяки колективам Будинку культури,  коледжу будівництва та дизайну, краєзнавчого музею, громадській організації «Довіра» за громадську позицію, відданість, патріотизм, сумлінне виконання громадського обов’язку, надання допомоги військовій частині.

Присутні вшанували пам’ять захисників України, зокрема і наших земляків, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України хвилиною мовчання.