На 14 жовтня припадає одразу декілька величних свят в Україні – День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, річниця створення Української повстанської армії та День захисників та захисниць України.

        Сьогодні свято Дня захисників та захисниць України проходить під гаслом «Боролись! Боремось! Поборемо!». Адже на долю нашої країни та українського народу випало важке випробування, неоголошена війна.

            З метою гідного вшанування української армії захисників та захисниць, які мужньо боронять нашу державу, нашу землю, український народ біля пам’ятного знаку загиблим воїнам в АТО у міському парку відбувся урочистий мітинг та покладання квітів за участю керівництва та виконавчих органів Остерської міської ради, представників установ та організацій, громадськості, а також військових.

          Міський голова Леонід Мисливець звертаючись до присутніх, зазначив, що поки є герої, що захищають мирне майбутнє наших дітей від брехливого підступного ворога, ми обов’язково переможемо.  Побажав всім присутнім здоров’я, миру і здійснення найзаповітнішого бажання всіх українців - щоб прийшов мир на нашу українську землю. Молимось за вас, воїни України! Боже бережи Україну і наших захисників. Слава Збройним Силам України! Слава нашим Героям хлопцям і дівчатам!

          І в цей день ми схиляємо голови перед мужністю та патріотичним подвигом усіх, хто віддав своє життя за право України лишатися незмінною на карті світу. Не вмирає пам'ять про них, яку ми маємо плекати із вдячністю за можливість жити.

         Присутні вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України хвилиною мовчання.