Одним із важливих питань сьогодення є забезпечення життєдіяльності підприємств, установ, організацій, належного функціонування бюджетних установ, всього господарського комплексу на території Остерської територіальної громади у воєнний час. 

   В зв’язку з постійними сигналами «Повітряної тривоги» засідання одинадцятої сесії восьмого скликання Остерської міської ради було виїзне, де і були розглянуті важливі питання життєдіяльності громади.

    18 жовтня 2022 року першочергово були затверджені рішення виконавчого комітету, прийняті в міжсесійний період щодо фінансування ряду заходів та об’єктів, а також передачі субвенції з місцевого бюджету на Збройні Сили України.

   Затверджені також рішення щодо тарифів на комунальні послуги, передачі коштів іншої субвенції на медичну галузь, використання залишків освітньої субвенції для придбання комп’ютерного обладнання та благодійної допомоги від проєкта ЮНІФЕС на покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів, внесені зміни до Програми щодо надання допомоги сім’ям загиблих воїнів, розглянуті питання передачі у комунальну власність майна, ліквідацію Територіального центру соціального обслуговування, а також відділів освіти, культури і туризму Остерської міської ради та утворення нової юридичної особи.

   Після розгляду питань порядку денного, були розглянуті і інші важливі питання.

   Наголошувалось на тому, щоб не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та призупиняти торгівлю у всіх торгових точках міста під час її оголошення.

 З метою забезпечення усунення наслідків атак російської федерації на об’єкти критичної інфраструктури країни, задля стабілізації функціонування енергетичної системи України в умовах дефіциту потужності в мережі, в тому числі в Чернігівській області, акцентовано увагу керівників підприємств, установ, організацій та жителів Остерської територіальної громади на максимальному обмеженні споживання електричної енергії всіма категоріями споживачів м. Остер та населених пунктів територіальної громади, в т.ч. підприємствами надавачами комунальних послуг, установами та організаціями всіх форм власності.

   Міський голова висловив також подяку старостам старостинських округів міської ради, громадським організаціям, депутатам міської ради, всім, хто долучився до акції по збору та передачі необхідних речей, теплого одягу та продуктів харчування для наших військових, що зараз знаходяться на передовій в гарячих точках. І висловив надію і в подальшому надавати допомогу та підтримку нашим ЗСУ для якнайшвидшої перемоги.