26 жовтня 2022 року відбулося засідання виконавчого комітету Остерської міської ради.

          На порядок денний було винесено та розглянуто 11 питань.

         Оскільки одним із важливих питань сьогодення є забезпечення життєдіяльності підприємств, установ, організацій, належного функціонування бюджетних установ, всього господарського комплексу на території Остерської територіальної громади у воєнний час, то і розглянуті питання здебільшого стосувались фінансування ряду заходів та об’єктів з метою покращення рівня життя та матеріального забезпечення жителів громади.

          Зокрема, були виділені кошторисні асигнування та внесені зміни до Програми благоустрою та покращення стану довкілля для закупівлі транспортера для розкидача, до Програми фінансування територіальної оборони Остерської міської територіальної громади, на придбання паливно-мастильних матеріалів для посилення охорони правопорядку, виділені кошти на поточний ремонт системи опалення адмінприміщення у с.Євминка, на надання адресної одноразової грошової допомоги громадянам на лікування, на поховання безробітних, постраждалим від стихійного лиха, пожежі.

      Не менш важливими були питання щодо організації та переліку громадських робіт на 2022 рік щодо упорядкування території, облаштування укриттів, інших робіт.

          Службою у справах дітей міської ради проведені заходи з метою захисту прав, свобод і законних інтересів дітей, встановлено статус дитини, позбавленої батьківського піклування, виконкомом підтримано рішення про порушення клопотання щодо присвоєння почесного звання «Мати-героїня» жительці м.Остер, погоджено видачу дубліката свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомого майна та інші.

        Вкотре міський голова Леонід Мисливець наголосив на необхідності реагування на сигнали повітряної тривоги та призупинення торгівлі у всіх торгових точках міста під час її оголошення.

        Задля стабілізації функціонування енергетичної системи України, акцентовано увагу членів виконкому, старост, керівників підприємств, установ, організацій та жителів Остерської територіальної громади на максимальному обмеженні споживання електричної енергії всіма категоріями споживачів м. Остер та населених пунктів територіальної громади, в т.ч. підприємствами надавачами комунальних послуг, установами та організаціями всіх форм власності.