01 грудня 2022 року проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Остерської міської ради за участю виконавчого апарату міської ради, керівників установ, організацій, підприємств, старост старостинських округів та сіл.

         Як  підготуватися і працювати закладам і установам? Як витримати у випадку тривалої відсутності електричної енергії, води та опалення при зниженні температури повітря, при настанні морозів? Що робити при повному блекауті? Про ці та інші питання  йшлося на засіданні комісії.

            Міський голова чітко і зрозуміло дав відповідні доручення керівникам установ та закладів у такому випадку.

        Йшла мова про обов’язкове забезпечення генераторами та пальним до них у закладах освіти, медицини та інших установах і організаціях громади, по сільських населених пунктах; проведення обліку незахищених верств населення, одиноких громадян, інвалідів, неблагополучних сімей для своєчасного надання їм допомоги; закупівлю системи зв’язку Starlink.

         Важливим є забезпечення безперебійного водопостачання міста Остерським ВУЖКГ при тривалій відсутності електропостачання, а у селах  - облік діючих громадських колодязів та сведловин.

         Визначені приміщення для пунктів обігріву у населених пунктах громади та пункти незламності у м.Остер, де бажаючим можна буде зігрітися, випити теплих напоїв, підзарядити телефони.

         Незалежно від ситуації повинен бути постійний зв'язок з поліцією, пожежною частиною та швидкою медичною допомогою.

          Продуктові магазини повинні бути забезпечені товарами першої необхідності, а медичні заклади – найпростішими медичними препаратами.

            Головне – не панікувати. Тримаємось! Все буде Україна!