В день професійного свята - Дня місцевого самоврядування в Остерській міській раді було організовано та проведено безліч цікавих заходів.

Після урочистого привітання колективу працівників зі святом, міський голова Леонід МИСЛИВЕЦЬ радо зустрівся з учнівським самоврядуванням Остерського ліцею №1.

Спілкування було дуже цікавим і насиченим, оскільки учні цікавилися всім. Вони просили розповісти, чим займається міський голова, що він робить для покращення добробуту жителів Остерської громади, як розвиваються заклади освіти, культури, медицини та інше.

В першу чергу Леонід Олександрович розповів, що все робить для того, щоб покращити матеріально-технічне забезпечення закладів освіти. В свою чергу діти повідомили, що їм дуже подобається навчатися в гімназії, адже тут є все: і комп’ютерний клас, і відповідне обладнання, стадіон, спортивний зал, їдальня тощо.

Крім цього, учням було цікаво теж почути, про те, що планується спрямувати бюджетні кошти на заміну застарілих вікон на сучасні, ремонт даху, їдальні, облаштування другої частини укриття, та чи повернеться гаряче харчування в їдальню в Остерському ліцеї №1. Все це заплановано зробити, але на даний час ми живемо в умовах воєнного стану.

Також планується продовжити ремонти по Будинку творчості дітей та юнацтва та зробити сучасний спортивний зал для занять самбо та боксом.

В 2020  та 2021 роках за сприяння Народного депутата України Бориса Приходька виділялись кошти на проведення капітального ремонту водогону по місту. Ситуація з постачанням води останнім часом покращилась. На 2023 рік теж плануємо продовжити роботу в цьому напрямку.

Для покращення криміногенної ситуації в громаді планується впровадження програми «Поліцейський офіцер громади».

Цікавились діти також щодо планів Остерського міського голови стосовно роботи міської лікарні, забезпечення її кадрами, та проведенням  ремонтних робіт.

Про ці та багато інших моментів говорили учні з міським головою, зосереджуючи увагу на важливому, що зараз у військовий час є багато обмежень, особливо пов’язані із сигналами повітряної тривоги та відсутністю електроенергії.

Але ми всі разом гуртуємось, тримаємось! Все буде Україна!