111.png

81 житель Чернігівщини отримає грантові кошти на бізнес.

Саме стільки позитивних рішень про надання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу було прийнято Державною службою зайнятості за півроку дії програми «Власна справа» урядового проекту «єРобота». Переможці отримають гранти на загальну суму понад 19 млн грн. Завдяки реалізації цієї програми в області буде створено майже 180 нових робочих місць.

Напрями підприємництва, які обрали заявники, різноманітні. Це, переважно, відкриття закладів торгівлі та харчування, салонів краси, пекарень, швейного виробництва, сушарок деревини, автомайстерень, автомийок, а також виготовлення бетону та виробів з нього, паливних пелет, меблів, корму для тварин, кондитерських виробів, напівфабрикатів, вирощування сільськогосподарських культур тощо. А ще є й такі бізнес-плани, як виробництво дзеркал, металевих печей-буржуйок, рослинної олії, консервів, молочної продукції, соєвої макухи, екологічних товарів для дітей, дому та домашніх тварин, відкриття курячої ферми, надання послуг з прання і чистки килимів, нанесення логотипів на одяг, бухгалтерських та будівельних послуг.

Серед переможців на отримання грантових коштів майже третина – новачки у підприємництві. Більшість (58%) діючі фізичні особи-підприємці. Є й досвідчені, які мають бізнес вже кілька років і наразі планують його розширення, та початківці, котрі відкрили власну справу нещодавно і прагнуть міцно «стати на ноги». Понад 13% - юридичні особи.

Більшість переможців використають державну підтримку для придбання обладнання та меблів, закупівлю сировини, матеріалів, інструментів. Дехто планує за грантові кошти закупити ліцензійне програмне забезпечення, тварин та птахів, оплатити оренду тощо.

Наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості