До “Армії відновлення” на Чернігівщині долучились більше 700 безробітних

Про це повідомила директорка обласного центру зайнятості Лідія Падалка. Більше 500 безробітних області зробили свій внесок у Перемогу, долучившись до суспільно корисних робіт, ще 200 – до громадських по розбору завалів пошкоджених будинків у Чернігові.

За її словами, перелік суспільно корисних робіт, які здійснюються в регіоні, залежить від його потреби. Це можуть бути роботи, які мають оборонний характер, а також з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, задоволення потреб ЗСУ та сил цивільного захисту.

Зокрема у поточному році суспільно корисні роботи організовано у 9 територіальних громадах області за участю 95 безробітних. Їх силами здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи, зводяться фортифікаційні та захисні споруди, укриття цивільного захисту, розчищаються від чагарників та прибираються придорожні й прибережні смуги, заготовляються дрова, плетуться маскувальні сітки.

«На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними укладається строковий трудовий договір, оплата праці не може бути нижчою розміру мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні складає 6700 грн, що є більшою за середню виплату допомоги по безробіттю. Тож участь в цій програмі є вигідною для безробітних», - сказала Лідія Падалка.

Бажаєте й ви вступити до «Армії відновлення» країни? Звертайтеся до структурного підрозділу обласної служби зайнятості, зручного для вашого відвідування або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості