Чернігівська обласна служба зайнятості пропонує громадянам, які мають професійно-технічну, фахову передвищу або вищу освіту, не зареєстровані в службі зайнятості як безробітні та не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, безкоштовно отримати ваучер на навчання. Він дає право здобути новий фах або підвищити існуючу кваліфікацію, обравши одну із 70 затверджених професій та спеціальностей. Гнучкі форми підготовки дозволяють навчатися без відриву від роботи.

Оплата ваучера здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість не може перевищувати десятикратний розмір визначеного законом прожиткового мінімуму для працездатних осіб на момент прийняття рішення про його видачу. Нині це - 26 840 гривень. Якщо вартість більша, то решту оплати компенсує людина або ж роботодавець.

Щоправда, отримати ваучер мають право не всі, а лише громадяни певних категорій. Зокрема, люди старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років та які не досягли пенсійного віку. Нещодавно цією можливість скористалися ще 11 жителів Сосниччини та Корюківщини. Їм було видано ваучери для проходження перепідготовки за професією «електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування». Розпочалося навчання цього тижня і триватиме 5 місяців. Вчаться чоловіки в Сосницькому професійному аграрному ліцеї за денною формою.

Докладніше про ваучери та хто може скористатися ними читайте на нашому сайті за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

З питань отримання ваучера звертайтеся за телефоном (0462)64-04-90 або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості