Фото без опису

До 1 млн. грн на створення або розвиток власної справи можуть отримати учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни або їх подружжя в рамках нової грантової програми урядового проєкту єРобота, яка стартувала 10 квітня поточного року. 

Ключова вимога - створення нових робочих місць. Таким чином держава не лише підтримує бізнес, але й вирішує питання зайнятості громадян.

Програмою передбачено надання грантів:

до 250 тис грн — для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення 1 робочого місця;

до 500 тис грн — для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення 2 робочих місць;

до 1 млн грн — для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення 4 робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Зверніть увагу! Гранти у розмірі до 500 тис. та 1 млн грн надаються за умови співфінансування: 70% вартості проекту – за рахунок гранту, не менше 30%  - за рахунок коштів отримувача.

Повернення грантових коштів державі передбачається у вигляді сплачених податків і зборів у процесі діяльності підприємця впродовж 3 років.

 

Рішення про надання гранту приймається Державним центром зайнятості після перевірки банком ділової репутації заявника, а також враховуючи результати співбесіди з отримувачем, проведеної регіональним центром зайнятості.  

 

Подати заяву на участь у програмі та бізнес-план можна на порталі Дія. 

Більше про грантову програму тут https://is.gd/g9c8MP

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

                                                             Обласний центр зайнятості, Світлана Шеремет