Від імені Українського народу, виражаючи його суверенну волю, 28 червня 1996 року було прийнято Конституцію України - головний нормативно-правовий акт держави, що став ядром консолідації українського суспільства.

Конституція - наше національне надбання, вона відображає нашу багату історію, зокрема глибоке історичне коріння, тяглість і європейську зорієнтованість українського конституціоналізму. Цей документ є основним законом держави і моральним орієнтиром для її громадян, юридично закріплює незмінний упродовж століть цивілізаційний вибір Українського народу.

У умовах повномасштабного вторгнення московських військ і численних злочинів окупантів, цінності, закладені в Основному Законі України, для кожного з нас набувають ще вагомішого і більш глибинного змісту, оскільки ми вкотре змушені відстоювати у збройній боротьбі проти московської агресії своє життя і свій вибір. у той час як московська влада продовжує спроби привласнити українську історію, відібрати наші надбання, наших людей, дітей, майбутнє.

Конституційний обов’язок щодо захисту України, її незалежності та територіальної цілісності, шанування її державних символів, забезпечення економічної та інформаційної безпеки йде від серця кожного українця, виходить з глибин нашої історії та передається з покоління в покоління за допомогою ДНК, яка кодує генетичну інформацію Українського народу. Дієвість цієї норми конституції українці показують на практиці вже майже десять років, боронячи Україну від російської агресії. Ми успішно протистоїмо агресору, який зневажає юридичні норми, міжнародне право, за підтримки закордонних партнерів наближаємо нашу Перемогу!

З Днем Конституції!

Слава Україні!

 

 

Міський голова                                                     Леонід МИСЛИВЕЦЬ