Поліція відділення поліції №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області вкотре застерігає громадян від шахраїв, які пропонують оформити «грошову допомогу» в Інтернеті.

У соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «грошової допомоги». Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток нібито для «зарахування грошей».

Вчора до чергової частини відділення поліції №1 (смт.Козелець) надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що за адресою: Чернігівський район м.Остер, заявник військовослужбовець повідомив, що відбулось декілька списань з зарплатної картки: 4 платежі по 4000 грн. та 1 платіж 3900 грн, загалом більше 20000 грн від 08.07.2023 на Нову пошту (без уточнення адреси чи номеру відділення). Перед цим заявнику на його фінансовий номер дзвонили, назвались працівником Приватбанк і сказали, що сталась якась проблема і потрібно авторизувати його номер телефону. Потім приходив код, спитали ПІБ заявника. Заявник не мав інтернету щоб перевірити інформацію, тому повірив невідомому щодо нібито проблеми. Отримамав код авторизації і більше не зміг зайти до свого Приватбанк, оскільки вже був змінений фінансовий номер. До "Приват банку" заявник заявку залишив, картку заблокував.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у рамках кримінального провадження.

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» - ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями!

                                        

 

 ВП №1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області