Сьогодні особливий день в Україні, адже цього дня ми відзначаємо одразу три свята: День захисників і захисниць України, День українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці - покровительки козацтва та воїнів України. Ці знаменні свята нерозривно пов’язані між собою. Символізують зв’язок поколінь та давню історичну традицію українського народу.

Високий патріотизм та героїзм наших бійців викликає захоплення та шану серед українців та в усьому цивілізованому світі. Це свято кожного бійця, кожної людини, яка віддає свої сили і життя для захисту і збереження кордонів нашої держави. Свято всіх хлопців та дівчат, які несуть зараз почесну варту на захисті України та її народу.

Нині ми згадуємо не лише героїв сьогодення, які щодня боронять кордони нашої держави від країни-агресора, але й ветеранів Другої святової війни, наших предків козаків, які виборювали право на незалежність.

Схиляємо голови перед тими, хто довів високе звання Захисника власною кров’ю і доземно вклоняємось тим, хто заплатив за це своїм життям. Вшановуємо міцність духу наших славних предків та пишаємось хоробрістю сучасних героїв – захисників та захисниць української землі.

Нехай сила Пресвятої Богородиці оберігає українських воїнів. Нехай наша священна українська земля назавжди буде благословенною, вільною, незалежною!

Мирного неба і скорішої Перемоги!

Слава Україні!

Слава її Героям!

 

Міський голова                                                                                  Леонід МИСЛИВЕЦЬ