ЗАПИТУЄТЕ – ВІДПОВІДАЄМО

Куди потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві подати заяву для отримання предметів особистої гігієни?

Щомісячна грошова компенсація на придбання предметів та засобів особистої гігієни, санітарно-гігієнічних засобів, а також засобів догляду, продуктів харчування, одягу, взуття та інших предметів першої необхідності належить до соціальної послуги натуральної допомоги, яка надається потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві. 

Тобто, Пенсійний фонд України не забезпечує постраждалих власне предметами особистої гігієни, а надає кошти на їх придбання.

У разі виникнення потреби* в соціальній послузі натуральної допомоги (зокрема, й коли є потреба в отриманні предметів та засобів особистої гігієни), якщо ця потреба визначена висновком медичного закладу (ЛКК, МСЕК та ін.) потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві або його законному представнику потрібно звернутися із заявою встановленої форми до територіального органу Пенсійного фонду України. 

Форма заяви про надання соціальної послуги натуральної допомоги наведена в додатку 1-1Порядку організації надання деяких соціальних та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2023 № 438.

* Потребу потерпілого оцінює соціальний працівник / соціальний менеджер / фахівець із соціальної роботи.

 

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області