15.12.2023 року відбулася двадцята сесія восьмого скликання Остерської міської ради, на початку та завершенні якої традиційно лунав Державний гімн України. Зважаючи на реалії сьогодення, сесію проводили в укритті.

  Загалом на розгляд депутатів було винесено 78 питань, пов'язаних з життєдіяльністю громади.

  Одним з головних питань було про затвердження бюджету Остерської міської територіальної громади на 2024 рік. Розглянуто питання кошторисних асигнувань. Депутати обговорили реалізацію заходів Програми фінансової підтримки закладів охорони здоров’я на 2024 рік, Програми забезпечення пільгового медичного обслуговування жителів Остерської територіальної громади, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи на 2024 рік, Програми створення місцевого резерву продовольства для підтримки населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій в зв’язку із введенням воєнного стану на 2023-2024 роки та ін.

  Депутати ухвалили ряд рішень з освітніх питань, а саме: про затвердження Програми розвитку культури, туризму та спорту на 2024 рік, про затвердження Програми організації  харчування дітей у закладах загальної середньої, дошкільної освіти Остерської міської ради на 2024 рік, про затвердження Програми «Шкільний автобус» на 2024 рік, про затвердження Плану перепрофілювання закладів загальної середньої освіти у гімназії (трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Остерської міської територіальної громади).

  Також на сесії були прийняті рішення стосовно прийняття на баланс/передачу майна, його списання та приватизацію, про надання адресної одноразової грошової допомоги, про відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій, із земельних питань та ін.

  У сесії міської ради взяв участь Борис Приходько – народний депутат України – та висловив подяку за злагоджену роботу спільно з депутатським корпусом, а також побажав ефективної подальшої співпраці по досягненню розвитку громади та покращення якості життя її мешканців.

Міський голова                                                                                                        Леонід МИСЛИВЕЦЬ