12.01.2024 року відбулася двадцять перша сесія восьмого скликання Остерської міської ради, на початку та завершенні якої традиційно лунав Державний гімн України. Зважаючи на реалії сьогодення, сесію проводили в укритті.

  Загалом на розгляд депутатів було винесено 42 питання, пов'язані з життєдіяльністю громади.

  Одними з перших були розглянуті питання про внесення змін до рішення Остерської міської ради від 23 грудня 2022 року №07-12/VIII «Про бюджет Остерської міської територіальної громади на 2023 рік» та про затвердження плану діяльності міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік.

Депутати ухвалили рішення з питань щодо затвердження Програми фінансової підтримки військових частин Збройних Сил України, розташованих на території Остерської міської територіальної громади, на 2024 рік, про виділення коштів на фінансування Програми підтримки учасників бойових дій, військовослужбовців, членів Громадського формування «Добровільна народна дружина», які зареєстровані на території Остерської міської територіальної громади на 2023-2024 роки та про затвердження Програми покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних Сил України на 2024 рік.

   Розглянуто питання внесення змін до розпису кошторисних асигнувань Відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Остерської міської ради на 2024 рік та про виділення кошторисних асигнувань на реалізацію заходів Програми фінансової підтримки КНП «Остерська міська лікарня» на 2024 рік.

Депутати обговорили та прийняли відповідні рішення з питань внесення змін до рішення Остерської міської ради від 23.12.2022 №125-12/VIII «Про затвердження структури і штатної чисельності працівників Комунального некомерційного підприємства «Остерський центр первинної медико-санітарної допомоги» Остерської міської ради», затвердження тарифів на соціальні послуги Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Остерської міської ради, про   надання    адресної одноразової  грошової допомоги та із земельних питань.