Остерська громада сформулювала проєкт стратегічного бачення розвитку громади – ключовий елемент майбутньої стратегії. Такий головний результат навчання «Основи партисипативного стратегічного планування», яке 16 лютого поточного року провів Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації в особі його директора Володимира Бойка.

В якості обговорення почутої інформації робоча група провела галузевий SWOT-аналіз таких складових громади як: організація управління територією громади, інженерна інфраструктура, використання території, просторове планування, економіка – промисловість, сільське господарство, сфера сервісу, природне середовище та енергетика, соціальна та гуманітарна сфера, суспільство, людський капітал тощо.

Надалі учасники зібрання прослухали інформацію про роль та місце стратегічного бачення як мети розвитку громади, його особливості та вимоги до формулювання («формулу»). Фокус-групи напрацювали чотири варіанти, з яких зрештою вдалося вийти на один спільний – шляхом загальної згоди. Наступний крок, який належить зробити громаді, – сформувати на основі бачення структуру цілей та завдань (або ж – «дерево цілей»).

Дякуємо Володимиру Бойку за якісне та змістовне навчання. 

Працюємо далі!