Інформуємо жителів Остерської  громади що станом на 15.03.2024 року  показник захворюваності на ГРВІ,  за одинадцятий  тиждень перевищив епідпоріг на 21,6 %. При цьому виявлено  2 хворих на COVID-19 серед дорослих, випадків захворювань на грип не зареєстровано. Питома вага дітей віком до 17 років серед захворілих на ГРВІ становить 56,3. В порівнянні з попереднім тижнем показник захворюваності зріс на 25,5 %, також збільшилась кількість захворілих дітей на 28,6%.

Враховуючи зазначене, Остерська міська рада рекомендує продовження проведення обмежувальних заходів  визначених «Комплексним планом протиепідемічних заходів по попередженню захворюваності грипом та ГРВІ населення Чернігівської області на 2023-2024 роки» для епідемічного періоду:

- в установах, організаціях і закладах охорони здоров’я, навчальних закладах, об’єктах торгівлі, громадського харчування, зв’язку, в інших місцях масового скупчення людей: додаткове провітрювання та посилений дезінфекційний режим, дотримання особистої гігієни працівниками та відвідувачами, в т. ч. «маскового режиму».

Бажаємо здоровя !