«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості»

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура. Участь у заході взяли в.о. міського голови Геннадій Іванюк, представники служби зайнятості, громадських організацій, соціальні партнери, роботодавці, а також учасники бойових дій та переселенці.

Присутніх поінформували про низку активних програм, що реалізує служба зайнятості, задля оперативного працевлаштування шукачів роботи, а саме:

– організація професійного навчання для зареєстрованих безробітних з метою здобуття затребуваної на ринку праці професії чи підвищення кваліфікації. Для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни діє програма безкоштовної професійно-технічної освіти в ЦПТО ДСЗ;

-  можливість отримання ваучера на навчання для певних категорій громадян, не зареєстрованих у службі зайнятості як безробітні, зокрема і учасників бойових дій та переселенців;

- гранти на створення або розвиток власної справи. За програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» можна отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн, а за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» – від 250 тис. до 1 млн. гривень в залежності від кількості створених робочих місць.

Також було обговорено компенсаційні програми для роботодавців, зокрема, за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій та за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

Крім того, фахівці служби зайнятості відвідали ТОВ «Земля і Воля» - потужне сільськогосподарське підприємство Чернігівщини. Розташоване воно в Бобровиці, але працює на територіях багатьох територіальних громад. Спеціалізується на виробництві та переробці рослинницької і тваринницької продукції, будівництві та капітальному ремонті виробничих і житлових об’єктів. Підприємство забезпечує роботою та стабільною зарплатнею майже 1300 жителів області.

Є запитання? Звертайтеся на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

 

Чернігівський обласний центр зайнятості