10.05.2024 року відбулася двадцять четверта сесія восьмого скликання Остерської міської ради, на початку та завершенні якої традиційно лунав Державний гімн України.

Перед початком розгляду питань порядку денного, надали можливість виступу гостям, які завітали на засідання сесії.

Від імені командування та усього особового складу 1121-го навчального зенітного ракетно-артилерійського полку в/ч А3435, міський голова Леонід Мисливець, спільно із заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимиром Пономаренком, отримали подяки за надану допомогу військовим для наближення спільної Перемоги.

«Хочу наголосити, що ці подяки – наші з вами спільні! Це заслуга кожного, хто донатить, волонтерить, плете сітки, готує смаколики, бере участь у благодійності, працює і сплачує податки. Адже сила наша - в єдності!», - зазначив міський голова.

Спільно з депутатами заслухали доповідь Романа Півторацького, начальника ВП №1 (смт. Козелець) Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області, підполковника поліції, щодо криміногенної ситуації. Роман Сергійович висловив подяку за ґрунтовну співпрацю та зазначив, що з метою забезпечення належного громадського порядку та профілактики правопорушень, нашу громаду підсилено додатковим патрулем.

Далі присутні мали змогу ближче познайомитися з діяльністю одного із найбільших виробників хлібобулочних виробів глибокої заморозки в Україні Bakery Food Investment (BFI), в особі генерального директора Євгена Міщенка, який зазначив, що приклад BFI та Остерської громади на сьогодні є надважливим показником модернізації взаємодії «влада-бізнес» та висловив сподівання щодо подальшої якісної співпраці, в рамках підписаного меморандуму.

Варто зазначити, що BFI є одним із бюджетоутворюючих підприємств і віднедавна має юридичну реєстрацію на території нашої громади, відповідно до чого, податки будуть сплачуватися до місцевого бюджету.

Користуючись нагодою BFI підготували та передали фірмові смаколики для військовослужбовців.

На розгляд депутатів, згідно порядку денного, було винесено 73 питання, пов'язані з життєдіяльністю громади.

Одними з перших заслухали звіт про виконання бюджету Остерської міської територіальної громади за І квартал 2024 року та використання коштів резервного фонду бюджету Остерської міської територіальної громади за 1 квартал 2024 року.

Депутати прийняли рішення щодо внесення змін до Програми відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій, інвалідів війни, захисників і захисниць (АТО/ООС та повномасштабного вторгнення рф на територію України), які були зареєстровані або проживали без реєстрації на території Остерської міської територіальної громади на 2023 – 2026 роки та граничної вартості ритуальних послуг, розглянули питання про відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій.

Ухвалили рішення щодо затвердження Положення про платні медичні послуги та граничний норматив рентабельності при запровадженні платних послуг у Комунальному некомерційному підприємстві «Остерська міська лікарня» Остерської міської ради.

Розглянуто ряд питань кошторисних асигнувань, майнові питання, про   надання адресної одноразової  грошової допомоги, земельні питання та інші.