Однією з найболючіших тем в громаді, та й країні загалом, є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами. Такі ділянки сміттєзвалищ утворюють самі ж мешканці на узбіччях доріг, ярах, біля недобудованих будівель, на закинутих земельних ділянках. Адже набагато легше викинути сміття біля річки чи понад дорогою, аніж в контейнер чи відвезти на сміттєзвалище. Хоча всі розуміють – це отрута для нашого здоров’я, небезпека для здоров’я наших дітей та й в цілому, такі стихійні «сміттєві острівки» загрожують погіршенням екології.

Тому сьогодні, 20 жовтня 2021 року, в ході здійснення комплексу заходів із благоустрою із залученням спецтехніки було ліквідоване несанкціоноване сміттєзвалище поблизу с.Жуківщина, яке організували тут недбайливі мешканці громади та стихійне сміттєзвалище по вул.Колесника в м.Остер.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Остерська міська рада звертається до мешканців громади дотримуватися санітарних норм та викидати сміття і побутові відходи на полігон твердих побутових відходів Остерського ВУЖКГ, який знаходиться в напрямку с.Пархимів біля очисних споруд та позначений встановленими вказівниками, адже стихійні сміттєзвалища є джерелом негативного впливу на довкілля, від стану якого залежить здоров’я кожного з нас.

Фото без опису