Фото без опису

шановні громодяни!

     Другий відділ Чернігівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (сел. Козелець, вул. Соборності 86/б) проводить набір до вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ) та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів (ВНП ВНЗ).

          Підготовка громадян України для проходження військової служби за контрактом на посадах осіб офіцерського та сержантського складу у Збройних Силах України проводиться у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ) та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів (ВНП ВНЗ).

На навчання приймаються особи з числа цивільної молоді (віком від 17 до 30 років), військовослужбовці строкової військової служби, військовослужбовці військової служби за контрактом (до 30 років).

Випускники ВВНЗ (ВНП ВНЗ) отримують вищу військово-спеціальну освіту, диплом державного зразка про повну (або базову) вищу освіту та відповідну кваліфікацію. Підготовка офіцерів триває від 4 до 5 років, в залежності від фаху та рівня освіти.

   Всього в нашій державі здійснює підготовку 15 таких закладів:

  • Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (Здійснює підготовку офіцерів для Повітряних Сил та військ протиповітряної оборони Сухопутних військ);
  • Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (здійснює підготовку офіцерів для підрозділів танкових, механізованих військ Сухопутних військ та інженерних військ, підрозділів ракетних військ і артилерії, фахівців з виховної роботи у підрозділах (військових частинах).
  • Військова академія (м. Одеса) (Здійснює підготовку офіцерів:  командного фаху — для підрозділів високо мобільних десантних військ, військової розвідки та спеціального призначення, військових фахівців тилу);
  • Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка (Здійснює підготовку офіцерів з інформаційно-пропагандистського та розвідувально-інформаційного забезпечення діяльності військ (сил), військових журналістів, військових перекладачів, військових фінансистів, фахівців з юрисконсультської роботи, міжнародної інформації та управління діями топогеодезичних і навігаційних підрозділів військ (сил).
  • Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації (Здійснює підготовку фахівців командного та інженерного фахів з систем і комплексів військового електрозв’язку і радіозв’язку, фахівців з організації та технологій безпеки інформації у кібернетичному просторі, програмного забезпечення)
  • Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова (Здійснює підготовку фахівців з радіоелектронних комплексів та систем озброєння і техніки спеціального призначення та спеціального радіозв’язку, засобів радіоелектронної боротьби)
  • Факультет військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (Здійснює підготовку офіцерів – фахівців з радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки військ та фахівців танкових військ інженерного профілю).
  • Факультет військово-морських сил Одеської національної морської академії (здійснює підготовку офіцерів для Військово-Морських Сил — фахівців з судноводіння, експлуатації суднових енергетичних установок, радіоелектронних комплексів та систем озброєння і техніки, комплексів та систем корабельного та берегового озброєння Військово-Морських Сил, пошуково-рятувальних, водолазних та аварійних робіт на морі, з виховної та соціально-психологічної роботи на кораблях Військово-Морських Сил).
  • Військово-юридичний факультет Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (здійснює підготовку офіцерів юристів, фахівців прокурорсько-слідчої роботи у Збройних Силах України).

А також – Навчально-науковий інститут фізичної культури та спортивно-оздоровчих технологій Національного університету оборони України імені Івана Черняховського,

КВП Національного авіаційного університету,

КВП Одеського державного екологічного університету,

КВП Національного університету біорісурсів і природокористування України,

КВП Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу,

КВП Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка  В.Лазаряна.

Фото без опису   

Конкурсний відбір (вступні випробування) до ВВНЗ, проводиться як правило з 15 до 25 липня включно (терміни вступної кампанії можуть бути змінені).

Право брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у ВВНЗ мають:

– військовослужбовці Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, які проходять строкову військову службу, — при вступі на денну форму навчання до ВВНЗ;

– військовослужбовці рядового, сержантського (старшинського) складу, які проходять військову службу за контрактом;

– студенти вищих навчальних закладів, які виявили бажання вступити на навчання до ВВНЗ та в подальшому проходити військову службу за контрактом на посадах осіб офіцерського складу.

Вступники з числа резервістів та цивільної молоді беруть участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Вступники з числа випускників військових ліцеїв, які закінчили навчання в рік вступу до ВВНЗ, беруть участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у ВВНЗ або результатами зовнішнього незалежного оцінювання (за їх вибором).

Вступники до ВВНЗ, крім надання сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти або складання вступних екзаменів з конкурсних предметів, обов’язково проходять психологічне обстеження, оцінку рівня фізичної підготовленості та медичний огляд, що здійснюються фахівцями, які входять до складу приймальних комісій, відповідно до чинного законодавства.

За інформацією звертайтеся:

сел. Козелець, вул. Соборності 86/б, Другий відділ Чернігівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки №тел.067 725 5019 (черговий).