19 липня 2024 року, відбулася ознайомча зустріч з представниками компанії «Ежіс Україна», що виконує завдання Франс Експертіз (французьке агентство з міжнародного технічного співробітництва) з розробки місцевого плану управління відходами для Остерської територіальної громади та проведення серії з чотирьох тренінгів та семінарів з управління побутовими відходами для різних категорій стажистів.

Розроблення місцевого плану управління відходами здійснюватиметься відповідно до положень статті 26 Закону України «Про управління відходами», постанови Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2023 р. № 947 «Про затвердження Порядку розроблення, погодження та затвердження місцевих планів управління відходами», наказу Міндовкілля № 288 від 15.03.2024 «Про затвердження Методичних рекомендацій з розроблення місцевих планів управління відходам», а також європейського досвіду управління відходами.

В ході зустрічі обговорили питання щодо заповнення форм для отримання вихідних даних та окреслили кроки подальшої співпраці.